Om mig

Jag tycker det här med bloggar är så jävla fånigt. Som om världen inte existerar om inte jag skriver om den. Så här sitter jag i mitt elfenbenstorn och kliar mina svarta tangenter och väljer mellan självbedrägeri och hyckleri...

lördag 19 juni 2010

on a plain train

Jag ska erkänna det med en gång att jag inte har något direkt att berätta. Men jag sitter på ett tåg med adress mor och far, och jag är euforisk av lycka över att kunna skriva en blogg så här! Mobilis in mobile. Ja, jag vet. Jag är lätt imponerad, det räcker med att skaffa sig facebook i mobilen. Men jag kan faktiskt inte låta bli att vara fånigt lycklig över denna teknikens landvinning. Mitt trådlösa modem är stort om en cigarett-tändare, och ändå ger det mig chansen att kolla på roliga youtubeklipp i en skogsdunge utanför Tumleberg!

för att krydda lite skulle jag kunna skriva lite skit om mina medresenärer, men jag vet inte, än så länge har det inget hänt... Jo i och för sig. Vi fick just veta att tåget kommer stå still i Falköping i 5-10 min pga banarbete. Och tåget är redan en kvart sent. Jävla trafikverket! Visste dom inte att jag skulle ut idag?

Jag tror dock att jag hade haft lite mer att gnälla på om jag satt mig i den obokade varianten. Om jag inte är felunderrättad är det metal-fest i frihamnen idag. Ett gäng tonåringar i den för ändamålet passande klädseln svart embarkerade tåget innan mig, men stofilen i mig satte mig i den andra vagnen istället. Lite mer risk, men än har ingen snott min plats.

Jag kan meddela att jag för fjärde året i rad ägnar sommaren åt att lyssna igenom SR:s version av sagan om ringen. Är den bekant? Ja, boken är det väl, kan jag tro, men radioteatern? Den är faktiskt bättre än vad man kan tro, men man bör inte ha koll på hur skådisarna faktiskt ser ut. Att gimli spelas av Thomas Hellberg, som är en av de längsta skådisarna jag vet, eller att Anders Nyström, som spelade alkis i hedebyborna här är elrond lägger sig lite i vägen. Och Peter Harryson som Sam Gamgi... alltså, att han inte säger Oliiiidligt spännande nån gång är en prestation. Annars är den riktigt bra.

wheey! Nu kom tåget vi väntar på! Mot Sherwoodskogen! Äh, herrljunga då.