Om mig

Jag tycker det här med bloggar är så jävla fånigt. Som om världen inte existerar om inte jag skriver om den. Så här sitter jag i mitt elfenbenstorn och kliar mina svarta tangenter och väljer mellan självbedrägeri och hyckleri...

onsdag 26 augusti 2009

we love your apathy

Nån med extrem koll kanske kan gissa vem som gjort låten jag snott titeln av? Jag kan säga att det inte är Frank Sinatra.

Ja, som alla som läser här säkert vet så blev det en pojk förra fredagen. En stor jävel, 5.170 kg och 55 cm lång, jojo... Det är han som ska gör'at. Jag får tacka för alla snälla kommentarer och så. Jag orkar liksom inte med att göra något vettigt med mig själv, så det blir inte bättre än så, men jag menar det i alla fall.

Jag ska på klassträff om en dryg vecka. Jag hade tänkt hålla ett tal om hur otroligt snygga killar alla lyckats lägga om kull och så fortsätta med den uppenbara följdfrågan "varför kan sånt inte hända mig?" men troligtvis dricker jag sprit och håller käften.

Pojken sover, och har så gjort sedan klockan 1. Det är gott, och väldigt lugnt men det hindrar inte mig från att bara sitta och stirra. Jag har gjort en iakttagelse dock. Barnfilmen var tuffare förr. Vi tror det inte gärna, men så är det. Kan ni tänka er Pluto drömma att han kommer till helvetet och blir dömd till att brännas levande av en massa katter? eller att Musse andas in insektsgift och hallucinerar att han krymper och jagas av jättelika insekter? eller för den skull, en ganska vacker film om två älskande träd där det bryter ut en skogsbrand och det elaka trädet brinner upp? Och detta åstadkoms av samma företag som hittade på ett lyckligt slut på den lilla sjöjungfrun och Lion King II för att de ansågs olämpliga för barn?

Mer sex åt folket! Mer gatuknull åt folket i helsingfors! Mer bögsex åt regeringen! Fler bisexuella per capita!

onsdag 19 augusti 2009

att kunna men inte vilja

Ja, det har faktiskt hänt lite grejer. Värst är väl att Far hamnat på sjukhus för observation. Han såg i för sig rätt pigg ut när vi var där men ändå.
annars är detta mest för att ni ska se Cake med I will survive. På något sätt en bra video fast den egentligen är helt körd. Men se den! Jag lovar att det är värt det.

Dessutom måste jag bara tipsa om den här killen. Han sjunger riktigt uselt, men själva grejen han gör är stenkul.

söndag 16 augusti 2009

Nåt bra sjukdomsnamn för det här?

Tourettes känner väl de flesta till, alltså ofrivilliga tics och att kasta ur sig fraser utan att eg. vilja det. Men finns det nåt namn för när man helt enkelt inte bara kan knipa käft?
Som när en resenär frågar mig: Ställer du in rullstolen i baksätet och jag svarar "Jag hade ju tänkt binda fast den i ett snöre efter bilen men bara för din skull så"
eller när jag efter 1½h väntan på biljett och äntligen fått den skriker "Äntligen" så alla hör. Eller när jag idag, finnandes mig själv helt ensam i garaget vid ICA Maxi utnyttjar min situation genom att vråla "RÄVA".


Bara tre små scener ur livet. Dagens låt är ingen höjdare så, utan mest bara ett exempel på att det gjordes fåniga videos även 1991. Boppers med Jeannies Coming back. Jo, ni får också se mannen med störst diskreptans mellan utseende och sångröst - Peter Jezewski!

torsdag 6 augusti 2009

jag finns

Jag hade tänkt skriva nåt upprört inlägg av typen "varför måste dessa förbannade x alltid göra y på offentlig plats", ja ni kan typen. Men jag kommer inte ihåg. Så jag nöjer mig med att säga att jag börjat jobba igen, och att jag är i skara denna vecka. Skönt, faktiskt.

Dagens låt är Panik med far och son