Om mig

Jag tycker det här med bloggar är så jävla fånigt. Som om världen inte existerar om inte jag skriver om den. Så här sitter jag i mitt elfenbenstorn och kliar mina svarta tangenter och väljer mellan självbedrägeri och hyckleri...

tisdag 3 augusti 2010

för länge sen...

... var det val i sverige. Då skrev jag detta, fast på Lunarstorm. Råkade läsa det igen, och tyckte faktiskt det var lite tänkvärt...

Det känns tungt. Valet är ca en vecka gammalt, men det känns fortfarande tungt. Jag borde inte vara bitter, jag borde inte vara förvånad. Men det känns ändå inte helt hundra. Jag kan inte säga att jagsympatiserar med Reinfeld. Jag tror inte riktigt på alliansens förmåga att hålla ihop. Jag tror inte att en sänkning av A-kassan är rätta vägen att gå, och jämställdhetspolitiken känns lätt i gungning.

Samtidigt kan jag inte säga att Socialdemokraterna förtjänade en seger. 12 år, varav åtminstone sex borde kunnat användas till att stävja arbetslösheten, och minska främlingsfientligheten. Nä, förlusten var fullt rimlig. Och så är vi äntligen av med Persson.

Så här har du mig Fredrik. En gråsosse bland alla andra. Jag röstade inte på dig, men du ska ändå styra över mig. Grattis. Njut av din seger och halv socialismens nederlag. Men... lova mig en sak. Se till att det faktiskt blir bättre. Visa att ni kan vara sådär nya och bra och faktiskt visa att det blir bättre och inte bara byta kartong och hoppas att nya flashiga typsnitt ska få folk att tror att produkten blir bättre. Visa att ni gör skillnad. Lova att du gör ditt bästa. Inte för din skull. Inte för min skull. Men för alla långtidsarbetslösa och sjukskrivna som stängts utefrån arbetsmarknaden. För alla studenter som försöker få ekonomin att gå ihop. För alla pensionärer som tycker att det är trevligt att åka till fotvården för att "då får man se sig om lite". För deras skull. För sveriges skull.

Inga kommentarer: