Om mig

Jag tycker det här med bloggar är så jävla fånigt. Som om världen inte existerar om inte jag skriver om den. Så här sitter jag i mitt elfenbenstorn och kliar mina svarta tangenter och väljer mellan självbedrägeri och hyckleri...

torsdag 29 januari 2009

We can work it out

Jag hade tänkt skriva ett djupt inlägg om dödsångest, men eftersom jag har feber så orkar jag faktiskt inte med det. Men jag hade tänkt avsluta med ett par citat från Jan Stenmark, och det är ju inget som hindrar att jag gör det.

"Det finns ingen tröst i det faktum att dödsångesten en dag kommer att gå över"

"En dag ska vi dö. Alla andra ska vi det inte"

Och här syftar han på sex
"först gör man det inte alls. Sen gör man det jämt. Sen gör man det sällan. Sen gör man det inte alls igen."

Dagens låt är en riktig sköning. Jag är en vampyr med Markus Krunegård. och det faktum att videon ens har en regissör säger allt för mycket om mediautbildningar nu för tiden.

måndag 26 januari 2009

Don't pass me by

Vad i hela friden krävs det för att man ska få kommentarer på det här stället? (Och den som säger "Men skriv nåt intressant då!" Ska få spö...)

Jag blev i alla fall bryskt påmind om min gamla hemsida, den har jag inte uppdaterat på fyra år. Det beror på fyra saker. 1. Jag är lat och har tröttnat på den.
2. Jag har inte kvar dreamweaver som jag gjorde skiten i, och jag kan egentligen inte göra hemsidor.
3. Jag producerar ingenting längre egentligen så vad ska jag lägga ut där? Så jävla mycket bilder man kan ta så måste man ju välja bland 300 stycken.
4. Jag har inget ftp-program.
Som sagt var.
5. Jag är lat och har tröttnat på den.
Men gå dit och kolla ni. Där finns det rätt mycket skit inklusive Trasas gamla hemsida som den såg ut innan Anders tog över den och la den på egen server. Där finns rätt mycket som jag skrivit, en massa gamla bilder, en massa inaktuell information och... ja... en bekräftelse på att jag oftast gör saker för att det ska vara oväntat snarare än snyggt. Jag syftar på bakgrundsfärgen.

Annars då? Jotack, Dagens låt är Shoreline, så klart med broder Daniel.

söndag 11 januari 2009

Tell me why

Fördelen med att välja titlar slumpvis är ju att man inte behöver bekymra sig för att de måste ha nåt med texten i sig att göra. Nackdelen är exakt densamma.

Jag har precis läst färdigt John Ajvide Lindqvists senaste, "människohamn". Det gör att jag nu läst samtliga. Personligen tycker jag att han är en fantastisk författare som verkligen får det övernaturliga och sällsamma att verkar fullständigt naturligt. Det gäller samtliga böcker och den här är inget undantag. Det sällsamma och obehagliga är så tung förankrat i den "riktiga" världen att det nästan blir mer skrämmande än om de varit självlysande skepnader i vitt. Jag menar... här snackar vi två spöken som åker flakmoppe, knivskär folk, bränner upp hus och citerar The Smiths.

Jag kan bara säga: Läs böckerna. Jag garanterar att det kommer vara värt det även om ni hatar dem och vill bränna upp dem efteråt.

I övrigt har Lindqvist skrivit "Låt den rätte komma in", "Hanteringen av odöda" och "Pappersväggar" som är en novellsamling.

torsdag 1 januari 2009

I want you (she's so heavy)

Jobbig låt. Det tvekar jag inte att säga.

Gott nytt år ja. Tja... Jodå, gott nytt år. Jag är bara bakis, inget annat.

Annars tänkte jag säga att det är ju rätt intressant att tala om goda nya år samtidigt som det bråkas ordentligt nere i Gaza. Jag tänkte dragit parallellen till Musikhjälpen där de satt där i studion i Malmö och pratade om hur givmilda alla var och hur bra stämningen var samtidigt som det brann bilar i Rosengård. Men dels orkar jag inte vara cynisk, dels så haltar nog den jämförelsen ett par meter.

Så skit samma! Gott nytt år på er!

I år har jag inte avgett några löften. Jag har den fromma förhoppningen att saker kommer lösa sig just därför. hmmm...

Sverker Olofsson som nyårsvärd... Nä.