Om mig

Jag tycker det här med bloggar är så jävla fånigt. Som om världen inte existerar om inte jag skriver om den. Så här sitter jag i mitt elfenbenstorn och kliar mina svarta tangenter och väljer mellan självbedrägeri och hyckleri...

torsdag 31 juli 2008

Octopus's garden

En man med väderbitet utseende, orakad och med håret på ända kliver ur sängen 04.10. Han ser härjad ut, hans kropp önskar inget annat än att åter gå till vila men han går ändå upp. Vad driver honom? Vad för onda passioner bosätter sig i hans kropp och stör hans sinnesfrid så dags?

En nästan ett-årig flicka som är hungrig och ett tarmsystem som bestämt sig för att ha allmän amnesti. Knappast överraskande. Men jag såg mig i spegeln förut och tyckte att jag förtjänade ett bättre skäl med tanke på att jag faktiskt såg lite lidande ut, ur ett mer konstnärligt perspektiv.

Fast nu lider jag. Jag var tvungen att kolla upp stavningen till titeln på wikipedia och fastnade där... Och nu sitter jag här med en kropp som inget annat önskar än att gå till sängs men en tanke som inte förflyttar sig dit. fast det är egentligen inget konstnärligt lidande eller hur? Bara korkat, just det. Men så kör jag ju taxi också.

När jag för en tid sen körde en vespatur på natten kände jag mig tvungen att försöka övertyga till och med mig själv om det vettiga i ett sådant projekt. Det var en lång bit att åka, det var kallt och regnet hängde i luften. Ändå for jag, och min motivering var att "Jag är vuxen och FÅR faktiskt göra sånt här!" Jag har andra idéer, jag skulle vilja, nån gång, så fort barna och anna somnat bara sätta mig i bilen och bränna iväg! Köra hela natten och vara hemma igen till väckarklockan ringde. Det som hindrar mig är väl egentligen det faktum att jag skulle vara dödstrött när ingen skulle låta mig sova. Så jag tänkte fråga dig! Om vi nu säget att omständigheterna är optimala, alltså du behöver ingen sömn, ingen mat, du blir inte sjuk eller tagen av polis, ingen blir arg och ingen dör, vad skulle du vilja göra som drömprojekt?

måndag 28 juli 2008

In spite of all the danger

Jag har inget viktigt budskap idag, jag vill bara säga att om man kan den här låten så är man rätt nördig. Jag satt och sjöng den idag på sommarland och en person sjöng med! Det ni...

In spite of all the danger,
In spite of all that may be
I'll do anything for you,
Anything you want me to,
If you'll be true to me

In spite of all the heartache,
That you may cause me,
I'll do anything for you,
Anything you want me to,
If you'll be true to me

I'll look after you
Like I've never done before
I'll keep all the others
From knocking at your door

In spite of all the danger,
In spite of all that may be,
I'll do anything for you,
Anything you want me to,
If you'll be true to me

In spite of all the heartache,
That you may cause me,
I'll do anything for you,
Anything you want me to,
If you'll be true to me

I'll do anything for you
Anything you want me to,
If you'll be true to me

söndag 27 juli 2008

The one after 909

Idag är jag svårt bakis efter en jävligt rolig kväll. Jag gick ensam och grillade och drack sprit med ett par bekanta igår kväll. Egentligen var det meningen att vi skulle till husaren och lyssna på Blisterhead sen. Nå, vi gick dit och jag kom in men jag gick efter en stund. Jag kände mig inte helt kry. Jag hade blivit... konstigt full... Inte så att jag snetänder men... jag gör irrelevanta saker. Och då är det dags att gå. Sen kan man ju säga såhär också: Vi spelade pyramiden igår, ett spel om att dela ut klunkar. Jag fick mig inte tilldelat en enda och blev lite sur. Då sa karin att dom faktiskt ville att jag skulle få komma in på husaren jag också. SÅ full var jag. Hepp!

Så jag gick hem efter att enbart hört på showkanalen. Det kan man förvisso tycka är ett misslyckande, och det är det också.

Så nu sitter jag här, och ska som alla andra bakfulla småbarnsföräldrar ta med barnen till sommarland i eftermiddag.

onsdag 23 juli 2008

Run for your life

Spray hatar firefox! I alla fall mitt, för jag kan inte få nya spray mail att funka i firefox, alltså måste jag börja använda Explorer på regelbunden basis. Inte för att det direkt retar mig, men jag kör hårt på firefox och tycker det suger svettig pung när enstaka rätt vitala grejer väljer att inte funka. Som spray mail eller kartfunktionen på falköping kommuns hemsida.

Robin har gips efter en liten barnvaktsrelaterad olycka. Det var farsan som skulle leka med henne och så... Nå, nu var dom inte säkra på att det var ett brott, men hon fick gips ändå för säkerhets skull. Det är i och för sig bra att läkarna är framåt men ändå. Vi gipsar för att vara på den säkra sidan? Det är antagligen bara ett sår men det kan vara kallbrand... lika bra vi kapar din arm? Äh.

Idag ska vi klappa djur och grilla hamburgare.

fredag 18 juli 2008

She's leaving home (bye bye)

Jag antar att man har hamnat i ett något "the Shining"-inspirerat läge när det enda man vill är att skriva Rövsvett 250 ggr. Men jag lägger band på mina känslor, man är ju för helvete karl.

I alla fall (Sommartemat ligger mer och gnager på mitt dåliga samvete än att ni egentligen vill se det, men för bådas skull, jag återkommer. Jag ska bara ha hunnit tänka först) så lever jag och sommaren och semestern har kommit ifatt mig. Paradoxen i mitt liv är ju att jag hatar att arbeta men blir stressad om jag inte har något att göra. Därför är semestern ett känsligt kapitel, jag vill bara bort, iväg ut och långt medans andra inte riktigt delar min åsikt... Eller ja, det gör dom väl... men vi har inte så bra med pengar. Slösepelle tycker att pizza är viktigare än långresa. Och det är inte min kära hustru som är slösepelle, jag har aldrig kunnat hålla i pengar nån längre stund innan dom försvinner, en egenskap jag tydligen delar med min syster. Frågan är vem vi ärvt det ifrån, vi har ju inte samma mor men i gengäld har vi varsin far.

Jag har lyckats sabba vår nya digitalkamera. Om ni inte vet att man inte ska ha en digital kamera i samma ficka som nycklarna för att man riskerar att göra hål i LCD-skärmen så vet ni det nu. jag hävdade i och för sig att man borde kunna ta kort ändå, det finns ju en liten siktglugg. I HELSIKE DET GJORDE! Den här kameran är så ny och helautomatisk att man måste kolla på displayen. Era tyska svin!

i övrigt vaknade jag, helt av mig själv kl 05.30 idag. Barnen och hustrun sover så varför sover inte jag? Ja, det har jag funderat en bra stund på...

söndag 13 juli 2008

I'm so tired

När man valt ett lite enkelspårigt tema är det i alla fall skönt när det för en gång skull passar. Jag vill bara säga att jag av nån anledning är så trött att jag nästan mår illa. Så varför går jag itne och lägger mig? För att jag är korkad. Godnatt jord.

lördag 5 juli 2008

I don't want to spoil the party

Ha! Nygammalt tema på bloggtitlar!

I alla fall var jag ute igår och lyssnade på Erik Törnqvist & the big rivers. Jag ska erkänna att jag gjort bort mig, när jag lyssnade sist skrev jag att jag lyssnat på Lilla T. Jag mindes en kort sekund inte hans namn och så fick jag för mig att det var karins Lillebror. Men det var fel förstås, hon är lillasyster. Jag vet inte varför, jag tyckte väl han var lik Oskar, min hustrus lillebror och så hoppade min hjärna fram. Så, Erik, om du läser detta (AS IF!) Så vill jag be om ursäkt för mitt misstag, ni var bra igår, och du är fortfarande en av de snyggaste karlarna jag sett. Dessutom spelade dom Johnny Cash, och därför formligen älskar jag dem. I övrigt var jag drängfull igår och lyckades smuggla in en öl på husaren. Jag har en lång rock med stora fickor och upptäckte när jag var inne att jag glömt dricka. Så.... Jag drack en egen öl på husaren. Det känns rätt gött faktiskt.

Sommartemat, ifall nån undrar, ska fortsätta när jag känner mig djup igen. Det kan ta ett tag, men det får det vara värt.

Ta er i häcken ELLER GE MIG EN GRAMMIS!