Om mig

Jag tycker det här med bloggar är så jävla fånigt. Som om världen inte existerar om inte jag skriver om den. Så här sitter jag i mitt elfenbenstorn och kliar mina svarta tangenter och väljer mellan självbedrägeri och hyckleri...

onsdag 30 december 2009

Steve Lind

Ni fattar dealen. Läs, kopiera och gör er egen.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Jag hittade en skiva som jag trodde var borta för alltid. Hosted by Robin

Vad gjorde du 08.00 i morse: Tittade på en engelsk deckare på DVD. Halvbra.

Vad gjorde du för 15 min sen: Tittade på bolibompa med barnen.

Det senaste du sa högt: Ja jag kommer snart! (satt framför datorn och blev inropad i vardagsrummet)

Det senaste någon sa till dig: Jaha, det är det du gör.

Vad har du druckit idag: varm choklad, julmust, cola

Vad är det senaste du åt: en polkagrisstång.

Vad var det senaste du köpte: Mat :)

Vad är det för färg på din ytterdörr: typ kastanjebrunt...

Vad är det för väder hos dig nu: mysigt.

Godaste glassmaken: Päron

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Det händer.

Sover du tungt: Ja

Drömmer du mardrömmar: det händer. Alltid konstiga också.

Trivs du med ditt jobb: Det varierar.

Favoritklädsel: Jeans, t-shirt och luvtröja.

Favoritlåt just nu: Kom änglar med Lars Winnerbäck.

Vad ser du om du tittar till höger: Hallspegeln och toaletten

Vad gör dig glad just nu: Faktiskt ingenting...

Vad ska du göra härnäst: Laga mat tror jag.

Höger eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu: lite småseg, men det ger sig.

Favoritgodis: mjukglass.

Kläder just nu: Se ovan.

Sommarplaner: Ingen aning. Ska väl jobba lite på järnvägen, annars är det öppet.

HUr många kuddar sover du med: Om jag får välja själv så ALLA! Men det brukar bli en.

Spelar du nåt instrument: Officiellt sax och gitarr, inoficiellt bas, ukulele och munspel, jävligt inofficiellt piano.

Morgon eller nattmänniska: Natt. Eller snarare kväll.

Vad är viktigast för dig: Ostbågar. Och fred på jorden.

Är du kittlig: JA!

Snarkar du: Jajemensan!

Stjärntecken: Vattuman.

Äckligaste insekten: Spindel

LÄngtar du mest efter nu: Sol, värme och en iskall öl :)

söndag 27 december 2009

Snart kommer änglarna att landa

Eller om dom redan gjort det. Lundells julhymn har jag haft ett kluvet förhållande till sen jag läste kapitlet "en gotisk historia" ur Hans Alfredssons "Avbrott", och jag vet inte om jag kan rekommendera någon av dem till avlyssning eller läsning.

I vilket fall, julen är aväten och julgranen har kastats ut. Eller ställts in i förrådet. Det kan tyckas tidigt, julen är ju formellt i full gång nu, och inte slut som den är i praktiken, men efter fyra veckors idogt omflyttande av julgranskulor fick hustrun nog och jag fick äran att montera ner den den 23:e. Nästa år ska den få stå över jul, men den ska också upp senare. Det som är kvar av julen, om man bortser från de tre vise männens besök är mest fett och socker. Jag har ett paket med polkagrisstänger bredvid mig. Inga gränna-produkter, utan skenbart hårda saker som mjuknar så fort de hamnar i munnen. Smidiga att äta, men ingen varaktighet.

Det har varit en vända till tranås, med släktkalas och allt. Det är inte mycket mer att säga om det, förutom att min Svågers band ska spela i göteborg i mitten på januari. Jag ska försöka luska ut lite om det, för jag tycker det är kul, även om hans musiksmak ligger långt ifrån mig. Jag tror deras inriktning är nu-metal och progg, men jag är inte helt säker. Ingen har nånsin hört dem. Vad som är värt att säga lite mer om är den sedvanliga julövernattningen i vindskyddet. Vi var fem, samma pers som förra året. Det vart som vanligt, usla vitsar, lite allsång, glögg, skumtomtar, eld och frusna fötter. Kort sagt skittrevligt. Nästan synd att det bara är en gång om år, men vi är inte som vi var förr...

Nu till det egentliga skälet till denna blogg. Karim ville ha en låt tillägnad sig, och det ska hon få. Det var inte lätt, men jag har till sist en här... Den är väl i huvudsak inspirerad av att hon hade jour under julhelgen och därför var bunden vid en telefon istället för att festa. Det blir två versioner, en lite mer personlig och ett original. Gunnar Wiklund med "Han måste gå"

fredag 25 december 2009

jul jul strålande jul

Yo! Efter 9 timmar i taxin så känns julen sådär, men egentligen ska jag inte klaga. Det har varit en bra arbetsdag. Det har varit två sköna dagar. Jag hann julbada och åka både två av rutschbanorna samt vildforsen. Betyget höjs till 8.5, skulle varit en nia kanske, men de stackars badvakterna ser så genant uttråkade ut.

Julkalendern är slut, vilket är lite synd. Superhjältejul var en av de bästa jag sett, kanske lite segare mot slutet, men en lite oväntad twist och en helt formidabelt näst sista avsnitt tog den upp i elitserien. Och har ni inte sett den: gå in på SVT play och kolla för fan!

Dessutom lyckades jag spela in karl-bertil Jonsson! Go me!

Martin var vänlig nog att tillägna mig en låt, jag känner mig mycket hedrad, och då vill jag förståss återgälda vänligheten. Det var inte helt lätt att välja, men då han och familjen uppenbarligen försökt banta sitt julbord så finns det egentligen bara en låt att välja...

I morgon är det juldagen. Ska Karin kanske SUPA då? En synnerligen god jul önskar jag er nu, mina välartade vänner!

Men som avslutning ska vi ta en personlig jultradition. Det program som verkligen gör julen till det den är, det som gör skillnaden på god jul och ful jul. Kenneth Aalborg som botaniserar bland julspriten i programet inte bara glögg.

onsdag 23 december 2009

tids nog får man cykla

Snön ligger tjock på marken
och endast tomten tar sparken.

Jag åkte tefat igår. Längtan inom mig blev för stark, så efter att ha sett över bilen inför den stundande julhelgen så tog jag mitt tefat och begav mig till en lämplig backe inte alltför långt från vårt hus. till att börja med hade jag ingen framgång. Jag ville åka i puder, men pudret var så djupt att jag varken kom fram eller bak. Så jag reste mig för att nesligen gå hem... varpå jag upptäckte att det under snön var en veritabel iskana! Alltså kastade jag mig på tefatet igen och for med fruktansvärd fart rakt in i en snödriva. Helt underbart! Upp igen... och ner i drivan! SÅ upp igen... och ner och missa drivan och istället träffa en buske! Kommen så långt insåg jag hur dumt det var att inte ha handskar, jag frös som en orm, och sprang hem. Men roligt som fan var det!

Vidare har det nya badet inspekterats. Och vår t.f. fritidschef och kommunalråd får ursäkta men min kommentar blir "jovars". Anledningarna till detta ljumma betyg är flera, men låt oss ta det positiva. För barnfamiljer är stället perfekt. Barnpoolen är inbjudande och rolig, och uppehöll både robin och kim i en dryg timme. Placeringen av Cafét strax bredvid är lite lömsk, men då kan man ju fika och hålla uppsikt samtidigt. Den tredelade vattenrutchbanan var osedvanligt rolig för att ha en minimiålder på 4 år. Extra plus där! Den stora vågpoolen med kanaler, grotta och utebassäng gav ett något tamt intryck först, men vågmaskinen var jävligt kul, och den särskilda vågkanalen var snudd på livsfarlig, på ett positivt sätt. Utebassängen var mysig, och särskilt rolig på vintern.

Nå, men det låter väl bra, vadan det ljumma? Egentligen bara förhandsreklamen. Sveriges bästa bad är rätt mycket att säga och kräver en del. Gäller det storleken? Nja, där kan nog både Rosenlundsbadet och vattenpalatset tävla. Gäller det utbudet? Tja... Gustavsvik har en vildfors som går i fyra våningar med vattenpister och strömmar. Plus en restaurang med dagliga bufféer. Skövde har ett café med moderata priser. Dessutom får man gå en bra bit för att komma till omklädningsrummet. Och att gå denna sträcka med frusna barn, eller ett barn som råkat göra något i sin baddräkt är kanske lite långt. Sen tycker man att sveriges bästa bad kanske kunnat fräschat upp toaletten på herrarnas... den stank lika illa nu som då. Kanske lite ny färg i gamla bassänghallen...

Missförstå mig rätt, vi hade jättekul, och får man bara prova relaxen, vildforsen och de stora vattenrutchbanorna så ökar nog betyget, men det är "bara" ett väldigt bra bad, inte sveriges bästa. Så det får en 8 av mig.

lördag 19 december 2009

till stenarna där barn jag lekt

Jepp, idag bär det hemåt! Hemhem, alltså Vara. På grund av den lite osympatiska placeringen av Tranås i förhållande till Skövde, mina arbetstider och lite allmän djävulskap så firar vi jul i Vara idag och i Tranås på onsdag. Eller... Anna och barnen firar. Jag slirar. Jag jobbar alltså, som vanligt, på julafton. Så skulle ni se en blå buss strax efter klockan två och fram till 23-snåret så kan det vara jag. Men jag är faktiskt inte bitter, Jag gillar att jobba på jul.


SÅ vad har jag då mer att säga? Jo, inspirerad av min vän Karim ska jag lista fem saker som jag är glad för just nu:

1. Julkalendern. Superhjältejul!Och som med alla superhjälteserier så är det skurkarna som är intressant. Superskurken Gerta är helt underbar!

2. 23 december ska det övernattas i scoutstugan. En lite bisarr tradition, men jag ser fram emot den.

3. Hem till mor och far. Min pappa lagar världens bästa mat.

4. Snö!!! SNÖÖÖ!!!! PULKA!!!!

5. Owl city - fireflies. Jag älskar den låten just nu. Jag... bara gör det.

söndag 13 december 2009

längtan till linköping

Jag har då äntligen trots ett visst motstånd skaffat Spotify. Det är onekligen ganska smidigt, om än kanske en smula historielöst. Å andra sidan har jag mer lindeman än jag kan svälja, någonsin så... whohoo! Just nu sitter jag och lyssnar på tidig Winnerbäck och undrar vart all tid tar vägen och vad man egentligen gjorde med den. DÅ var man ung och lovande, NU är man gammal och medelmåtta. Ja, och så är "Kom änglar" kanske hans bästa låt. Nä, det är det inte, det är "Hjärter dams sista sång". Ja, det är det fanimej! AH! DAGS FÖR EN TOP 5!

Fem bästa låtarna med Lars Winnerbäck:

1. Hjärter dams sista sång
2. Söndermarken
3. Kom änglar
4. Vår för hjärter dam
5. Lovesång (Snoddas version! den andra ska ni bara skita i...)

fem sämsta försökte jag med, men det var svårt. Det blev lite för många låtar som inte var dåliga, bara tråkiga, och det är inte riktigt samma sak. Det fanns faktiskt bara tre:

1. Jag vill gå hem med dig.
2.
3.
4. Jag får liksom ingen ordning
5. Lovesång (Singelversionen. suger.)

Annars finns det så mycket att göra på facebook att man nästan skulle kunna leva ett helt liv där, men jag föredrar fortfarande att klippa min egen gräsmatta framför en aldrig så stor gård i farmville.

Snart är det julkalender! Och det är frost på marken! Livet är gott!

måndag 7 december 2009

Advent, advent, det luktar bränt!

Barnfritt och feber är en rätt trist kombination, men rätt skön också på nåt sätt.

I går var jag på inflyttningsfest. Ännu en lägenhet värd att giftmörda för. Dessutom var det en fullständigt livsfarlig bål det där...

Idag har jag ätit julbord ensam. Det var gott, men lite märkligt.

Jag har pga en jävligt dumt placerad mardröm sovit 2 timmar i natt. Världen är ond.

Dagens top 5: Jullåtar som jag inte kan lyssna på pga vädret.
1. Hej mitt vinterland!
2. Let it snow! Let it snow! Let it snow!
3. Winter wonderland
4. Sjömansjul på hawaii
5. Mer Jul

Bonus top 5: Jullåtar oberoende av väder.
1. Father Christmas - The Kinks
2. Fairytale of New York - The Pogues
3. Bara en gång om år - Lars Vegas Trio
4. 12 days of christmas - The Spinners
5. Gå inte förbi - Peter Jöback och Sissel