Om mig

Jag tycker det här med bloggar är så jävla fånigt. Som om världen inte existerar om inte jag skriver om den. Så här sitter jag i mitt elfenbenstorn och kliar mina svarta tangenter och väljer mellan självbedrägeri och hyckleri...

tisdag 30 juni 2009

från hysterisk till apatisk

Ja, jag har gjort den resan. Och det på bara en månad, det är bra att gå hos psykolog. Fast inatt sysslar jag med alternativ terapi. Jag duschar mig i dåliga vitsar genom att se parlamentet på youtube. Vill ni kan ni kolla här så får ni se min absoluta favorit. André Wickström.

Egentligen borde jag inte tänka den tanken, men den kom just och vägrar försvinna. Den är "Baara fyyyra och en haaalv vecka kvar av semeeesteeeern...". Bra att konstatera, jag lever inte i nuet. Inte ens nu. Jag lever för.... den stund som kommer.... .... .... .... nu. Nej.... .... nu ..... nej.... .... .... ..... ..... nu...äh, där gick den.

Om två och en halv vecka är jag i STHLM. Då vill jag dricka vin. Om en vecka är jag i småland. Då vill jag inte äta kroppkakor. Om 4-8 veckor blir jag trebarnsfar. Då ska jag röka en bong. Tills jag åker till sthlm ska jag lära mig "Hum hum från humlegården på ukulele, och sen ska jag sätta mig på en bänk i den parken och sjunga. Det känns lockande på ett rätt osexigt sätt. Det är förresten dagens låt också.


Det måste erkännas, det är skönare att flumma i en blogg än på lunarstorms dagbokssidor.

krastapopolis

Jag inledde min semester med nåt som gav mig feber och som fick magen att sluta fungera, så min jordgubbens dag tillbringade jag mest på sidan i en säng.

Sen har det väl fungerat någorlunda, bara små förtretligheter, som att man tydligen inte får med en USB-kabel när man köper skrivare på Net-on-net, eller att Microsoft verkade försöka sälja mig ett officepaket för 1600:-. Det kanske inte är dyrt men det är inte vad jag har råd med.

Igår vart det bad vi sjötorpasjön, och det kan det nog bli idag med. Jag hoppas alltid att tre timmar i solen ska kompensera min bonnabränna på vänster arm... men den lär nog fortsätta vara brunare än genomsnittet tills jag börjar köra i england.

Sen kanske någon kan upplysa mig om en sak. Vem köper hemelektronik på netto? Vem anser att personalen i en livsmedelsbutik har den tekniska kompentensen att avgöra vad som är en bra flatscreen? I övrigt verkade Netto vara bra för övrigt.

Nä, nog gnällt för nu. Klockan är 7.51 och det är dags att göra sitt intåg i sommarhagen. Och det här är Fredmans epistel no.33.

fredag 26 juni 2009

sista dagen med benget

Sista dagen innan semestern! Tjohoo! Här ska åkas skidooooooooooohhhhh.....

Ingen dagens låt idag, men en serie!

Den här.

tisdag 23 juni 2009

En borde inte sova

och det gör jag inte heller. Dagens sommarvärd Helena von detkanjagintestava var bättre, men när jag nödgades stänga av radion var hon inte tillräckligt lockande för att jag skulle sätta på den igen. Men men... snart är det Hans Alfredsson. Lite punktstycken om läget just nu:

Sarha har kommit in i götet. Fanfar!

Jag har ingen AC i bussen. Fy.

Jag vill dricka Päroncider! Nån som vill göra mig sällskap?

Om man nu ska göra TV på läckö kan man väl göra det ordentligt? Skäms.

Allsång på skansen är bättre i år, och Ledin är bättre på scen än i Radio. Sant!

Tre dagar kvar till semestern. Ångest! Jag har inte rakat bikinilinjen.

Jag bangar en svensexa. Det lät våldsamt roligt men det skulle varit för mycket jobb för för lite nöje. Lite som sex på en tvättmaskin.

Dagens låt blev dagens dikt, för youtube strejkar för mig.

Var ålder har sitt skick av Anna Maria Lenngren

Vem har dig lärt, min vackra Klara,
så rak och förbehållsam vara?
Om jag din halsduk rör, om jag blott stjäl en kyss,
strax gör du väsen som en ryss!
Din blick du så förfärligt väpnar,
så att jag nästan alltid häpnar,
när jag ej brister ut i skratt ...
Vår Herre vet hur det är fatt ...
Men i din korta kjol, med bjäfs och flor garnerad,
och med din lilla skälmska hatt
det förefaller mig så löjligt och besatt
att du vill vara respekterad.
Nej, lyd mitt råd, min lilla vän,
benöj dig nu med kärleken ...
och tids nog kommer sen respekten,
då du får bära tur och heta tant i släkten!

måndag 22 juni 2009

sommar sommar sommar

Tre stycken sommar avlyssnade. Och det rent allmänna omdömet är "Det kan bara bli bättre. Det MÅSTE fan bli bättre".

Ingvar Kamprad har jag väl allmänt haft lite fördomar om. Han är snål, och pratar bara om pengar... typ. Men jag tänkte ge honom en chans, man vet ju aldrig. Men tyvärr. "ja... först så sålde jag reservoarpennor och det gick bra, sen sålde jag kulspetspennor, det gick inte så bra..." Jag gav upp efter 5 minuter.

Tomas Ledin har jag svårt för av personliga skäl, men han hade i alla fall en skön röst. Och han har levt ett intressant liv. Han har scenarbetat bakom Jimi Hendrix och partajat med Ozzy Ozbourne och legat med Stikkan Anderssons dotter o.s.v. Ja, och hyrt ut sin lägenhet till Bruce Springsteen. Det var bara ett problem. Han kunde inte berätta! Han kunde inte ens få ett bra grundmaterial att bli bra! Musiken var väl i för sig okej, men jag tackade för mig efter 40 minuter. Jag gav honom ändå en chans.

I dag var det Hanna Hellquist, krönikör på DN. Visst, det var bättre. Hon hade dialekten, drivet i berättandet och lite kul anekdoter men led lite av att vara lite för... lagom för att nånsin bli riktigt intressant. Det vart varken skruvat eller roligt det vart... mittemellan.

Imorgon är det författaren och kritikern Helena von Zweigbergk. Det är ett osäkert kort, om de två första kunde anas så kan det här bli exakt hur som helst. Men det är väl bra... antar jag.

Dagens låt är Cadillac med the hep stars för den har inte jag hört på tio år!

söndag 21 juni 2009

ett brev ut i intet

en mental skrivkramp har drabbat mig. Jag kan inte sova, jag försöker stänga tankarna ute, men de återkommer som var de fastkedjade vid mitt undermedvetna. Jag försöker döva dem med nätets alla frivoliteter men det är som att kasta nävar med sand i ett bottenlöst hål. Jag försöker skriva av mig min oro, men orden vill inte fästa på skärmen. Jag kan inte förklara vad jag känner, än mindre kan jag beskriva det. Det är kanske inte så illa, men det driver mig till vansinne.

Nätet ger ingen tröst. miljarder sidor, Kb och binär kod finns där för mitt nöje men det ger ingen tröst, eller frälsning. Guds röst hörs inte genom dessa sidor, inte ens på Guds Vrede.

Men i brist på gud så finns alltid Simon & Garfunkel. Detta är en underbar version av Scarborough Fair/Canticle

Och detta är en av deras kanske vackraste sånger. America. De ser risiga ut, men det är inget fel på rösterna än.

Och vafan... ta the boxer också. Det är inte var dag man ser David Letterman så glad.

Nu får det räcka. I morgon ska vi till sommarland och då ska jag vara glad.

lördag 20 juni 2009

midsommartåg

Igår bondade vi med barnen igen, vi var i Lundsbrunn på midsommarfirande. FÖRENINGEN kör ju tåg dit och det brukar vara mysigt så vi åker dit. Är det nån som har invändningar eller kan jag fortsätta? Ok. Nä, men det var faktiskt en jävligt bra dag. Töserna gillar att åka tåg, dom fick en massa glass, det fanns hoppborg och fiskdamm och ponnyridning och vi hade tur med vädret! Efter ett idogt regnande mattades det av och när tåget var framme vid Lundsbrunn Station så lyste solen och fåglarna kvittrade.

Vi intog vår lunch så pass länge att det började smådugga, men det var strax över och sen kom solen fram IGEN. Och sen kom regnet tillbaka när tåget var halvvägs till Skara.

Dessutom har vi bilder den här gången så vi kan hävda att barnen i alla fall var lyckliga DÅ. Sen så sabbade jag det när robin skulle sova i och för sig... Lillan är känslig och brås på sin far med allt vad nattskräck heter och Far brås på farfar och har inget tålamod...

Dagens låt då, det får väl bli nåt somrigt.

måndag 15 juni 2009

bara en sån sak

Oftast när man i serier eller böcker eller filmer ska visa upp en far som gör något med sina barn så fiskar dom, eller spelar baseboll, eller gungar. I extrema fall bygger dom modeller också men så nördiga ska vi inte vara. Jag har idag gungat med mina barn, så oavsett vad som händer så kommer dom numera att ha en positiv bild av sin barndom.

Dagens låt är sålunda Ikaros med Björn Afzelius.

fredag 12 juni 2009

surt sa räven

Jag har tydligen blivit fångad i vägverkets hastighetskamera. Med taxin, irriterande nog. Jag har inget minne av det men det finns ingen anledning att bråka. Det blir ett hål i plånboken och en utskällning från min kära hustru, men förhoppningsvis inget mer. Efter litet luskande på nätet så kan jag meddela att körkortet ryker om man kör 31 km/h över lagstadgad hastighet på 50-väg, och det vet jag att jag inte gjorde. Jag vet var jag åkte dit och med den trafiksituationen det är där så är man en idiot om man kör över 80...

Men bötessatsen är rejäl. 2000 spänn för 1-10 kms överträdelse. 2400 för 11-20. Ja ja, ces't la vie.

Dagens låt är Born to be wild med Steppenwolf

torsdag 11 juni 2009

funderingar i dagbräckningen

Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över...

Eller snarare: i morgontrötthetens förvirrande halvdunkel kan en entusiasm från gårdagen lätt bytas i tvivel. Det handlar om framtiden. Om vad man ska göra sen.
Folk frågar ju då och då om jag tänkt köra taxi hela livet. Nä, det har jag ju inte tänkt. SÅ vad ska jag göra? Diverse utbildningar ligger och trampar på tröskeln men hittils har jag inte riktigt släppt in dem. Men nu är det tid för det. Ja, jag ska ju bli trebarnsfar först, det är klart. Men sen? Jag ska inte låta en sån sak fungera som ursäkt till att inte ha tankar, drömmar, idéer? Nä, så klart inte! Det är många frågor som ska besvaras, många saker som måste kollas upp innan det slutgiltiga beslutet kan tas.

Ni undrar vad jag pratar om? Vilken utbildning jag ska ta, så klart. Just nu grunnar jag på lokförare eller radiolinje. Men jag funderar på att gräva djupt och se vad jag mer skulle vilja, och kanske komma ett steg närmare en klar definition av vad jag faktiskt vill göra av mitt liv?

Och utanför går morgondunklet över i klarblå himmer, strålande sol och vägar blanka efter nattens regn... Fan, livet är verkligen gott ibland!

Dagens låt är en av världens bästa. Kinks med Waterloo sunset

onsdag 10 juni 2009

tre små rätter

Jag vill för en gång skull faktiskt skriva en blogg, men kommer inte på nåt.

Europa håller tydligen på att gå mot ett konservativt håll. Jahapp. Just när det verkade bli så bra. Eller nåt. Förr än vi anar det står vi inför kriminalisering av homosexualtitet och spionöron i varje lägenhet. nä, det är bara att hoppas på armageddon och se hur den allsmäktige till sist visar vad som är rätt och vad som är fel. Synd bara att det är försent då.

För övrigt läste jag ett intressant faktum idag, att i för hållande till våra artfränder aporna så har människan, eller framförallt då mannen ovanligt stora könsorgan. T.ex i förhållande till gorillan så är en mans erigerade penis fem ggr så står som gorillans motsvarande. Dessutom är det så att kvinnans vaginga till skillnad från många andra djur är riktad framåt, vilket gör människan till i princip det enda djur som kopulerar ansikte mot ansikte, vilket enligt en del antropologer ska vara förklaringen till att vi har så höga krav på en attraktiv partner.

Det måste anses som ett fall framåt att miljöpartiet går framåt i eu-valet. Givetvis för världen i stort men för miljöpartiet som helhet. Äntligen verkar de ha lyckats kombinera sin politiska idé med ett språk och en framtoning som faktiskt fungerar. Nu väntar vi bara på att Fi ska bli av med sin stämpel som knäppis-parti, att AFA slutar slåss och Socialdemokratiska arbetarpartiet kan hitta en fungerande väg igen så kanske världen kan bli bättre.

Ja, Fi ja. Det var ett tag sen det talades om det. Ja, de kanske framstår som ett gäng galna fruntimmer. Men de finns i folks medvetande, de kommer att tala om dem lång tid framöver. En ny generation som ser till själva idén snarare än framförandet kommer att ta över parollerna och på ett effektivt och givande sätt få in feminismen på en fungerande politisk väg. Hoppas jag.

Ingen låt, bara en rolig sketch. vilken framtid har fårflyget?

måndag 8 juni 2009

istället för musik: förvirring

Den sak som är mest fascinerande med världen är att den varken är logisk eller särskilt vacker. I grund och botten är allt överlevnad, vacker fågelsång är teritoriala markeringar och de vackraste blommorna är oftast giftiga. Människan är ingen förnuftig varelse, hen är lika känslostyrd och påverkad av betingade reflexer och instinkter som alla andra. Hen plågar sig själv med att försöka trycka ner dem men mår därigenom bara dåligt. Ni förstår kanske vad jag menar. Det har varit eu-val och jag har gått upp för jävla tidigt igen. Det gläder mig förvisso att SD inte fick mandat. Och en plats för piratpartiet känns väl ungefär som en piss i universum. Jag är inget fan av eu-kritiker heller. Jag menar, har vi nu baxat in oss i det här så ska vi väl göra det bästa av situationen, inte försöka backa ur? Jag tycker också lite synd om alla de namn på listorna, ibland uppåt 50, som inte blev något med.
Och eftersom jag tycker lite synd om Socialdemokratiska Arbetarpartiet som verkligen lider av brist på självinsikt och förnyelse så var väl kul för dem att de varken tappade eller gick framåt. Alltid nåt.

Och om ni tycker texten var jobbig pga brist på formatering så lägger vi den här meningen lite för sig.

Och titeln säger väl allt.

lördag 6 juni 2009

coetus interupptus

Det gick verkligen åt helvete igen. Allting talade ju för sverige! Statistiken, vädret, helgdag, tarotkorten... och ändå. Nå, jag bryr mig inte nämnvärt, och jag är inte särskilt förvånad. Om vi knappt kan spela oavgjort så är det inte mycket bevänt med saker och ting.

Idag ringde en gammal klasskamrat. Verkligt gammal klasskamrat. Det tråkiga var bara att det inte var en kille som fick mig att känna "Hej! Vad har du haft för dig i alla dessa år?". Snarare "Hur fick du tag i mitt nummer och vad vill du mig?". Nog sagt. Men samtalet fick mig att bryskt inse att jag inte har någon kontakt med några gamla klasskamrater. Ja, dom finns på facebook, men jag pratar ju inte med dom direkt. Fast ska jag vara ärlig känner jag väl inte suget heller. Det finns oftast ett skäl till varför man håller kontakter och varför man inte gör det.

Jag har lyckats få bakfyllenoja på endast 1½ folköl. Skamligt.

Dagens låt har inget med fotboll eller gamla bekanta att göra. Parklife med Blur.

Men den här har det!
En klassiker som åter blivit aktuell.

Orgasm!

ja... ni kanske anar ett lätt desperat tema. Det gick en historia... för tio år sen när internet var nytt och onlinechatt var the shit. En kompis till mig (Ja jag vet...)var inne på en chat och noterade bland andra en... elvaåring tror jag det var. Hon sökte förgäves kontakt med folk, ingen svarade henne och till sist så kom det ett desperat inlägg. "Jag är kåt". Lite kul men mest tragiskt. Då. Nu är det väl vardagsmat med gruppsex på högstadiet och pettingparties på mellanstadiet.

Men det var inte det jag skulle säga, till frukost idag gör jag skogsbärspannkakor och hotam totam. Nu ska ni säga "vad är det?"

Ja, det är inget märkvärdigt. Skogsbärspannkakor får man om man blandar skogsbärsyoghyrt i pannkakssmet. Helt ok. Hotam totam är fattigmanslyx. i en stekpanna blandar man havregryn, socker och kanel. Ja, med lite smör såklart. Sen får det gojsa ihop lite, så lägger man i äppelbitar och låter det fräsa en stund till. Man får då ett slags halväppelpaj som väl typ tar en tredjedel av tiden men faktiskt är rätt gott. Det är ganska typisk scoutmat, anpassad för att göras i trangia. Med vaniljsås eller grädde så har man en rätt värdig en mindre kung.

Dagens låt är ingen låt, utan ett klipp, och dessutom fel klipp. Men det jag vill ha finns inte...

fredag 5 juni 2009

Naken!

Det är inte så att jag klandrar folk för att dom inte har nåt vettigt att prata om men jag funderar seriöst på att slänga upp nån slags skylt... eller börjar producera stickers som man kan sätta på handskfacket eller nåt. "Ja, jag vet. Det ÄR kallt idag". Ja jag har tröttnat på mina passagerare som bara klagar på vädret. Jag är inte överförtjust i att det regnar idag när jag ska gränsla gula faran och bränna iväg till jobbet men jag brukar vråla "det kommer en vår" för att hålla humöret uppe. Det är emellertid lite ofint att göra så mot folk som betalar för att åka. Så ett klistermärke borde räcka. eller vad tycker ni? dagens i-landsproblem no. 1493?

Jag kan dock meddela att jag gjort min insats som folkbildare. Både Karin och Madde vet numera vad "The shocker" är för något. Inte för att jag planerar att testa, den verkar direkt obehaglig. Men nu vet dom. De stackars oskyldiga barnen. Dagens låt är killing me softly med Fugees (Refugee Camp)

onsdag 3 juni 2009

Väck med dököttet

Har ni haft det så att en sak ni åtagit er att göra bara drar sig längre och längre och aldrig blir klar? Klart ni har... Vet nu hur gott det känns att äntligen göra det? Bra, för då vet ni hur jag mår idag. Annonser är bokade, likaså en träff. en träff? Är jag inte gift? Jodå, men man kan väl träffa folk för det? Alltså, det är inget märkvärdigt, jag står för att jag ska träffa nån. Men vad saken gäller tar jag i en blogg längre fram. Går det inte bra så vill jag inte skylta med det i förväg.

Annars är det gott! I skövde lyser solen, i Karlsborg där Anna är regnar det... Och nu ska jag ringa en tidning. Dagens låt är Logiskt - Petter feat. säkert!

måndag 1 juni 2009

Back in the day

Ja, i förrgår alltså. Det var avslutningssittning med spexet. Inte var vi många men kul hade vi. Jag gjorde vad jag tror är mitt sista jobb som toastmaster, i alla fall under dessa uppsluppna former. Det känns lite vemodigt men det visste jag ju redan när jag spelade "achy breaky heart" på valhall att det måste ta slut någon gång. Det finns emellertid en ny spexstyrelse inför nästa år! Må allah vara med dem.

Kortfattat. Varför då? Jo, jag är bakis. Det tar två dagar, en för kroppen och en för själen, och idag är det själen. Så idag vill jag ha te och sympati.

Igår var jag på 70-årskalas. Min fars. Det var precis så kul som det låter men jag fick göra mitt andra solouppträdande nånsin och för en som såg ut som jag lär ha gjort var det en prestation. Men folk skrattade och var vänliga så det kan inte varit helt fel.

idag tar Peter Englund över som ständig sekreterare i Svenska Akademien efter Hora cengdahl.

Dagens låt. Vengaboys uppträder i en konstig tysk ölstuga.